Fotografisk Salon blev etableret i 2011 af Gunner Byskov, Arne Illeborg, Christina Lykke, Jacob Rosenvinge og Thomas Nykrog med det formål at løfte dansk fotografi ved at udforske grænsefladen mellem fotografisk håndværk og kunst. Det første møde blev afholdt i studiet ”Skyderiet” den 13. september 2011, og der er siden blevet afholdt 5-6 arrangementer årligt.

 

​Grænsefladen udforskes ved at invitere først og fremmest landets bedste fotografer, men også forskere samt museums- og gallerifolk med noget på hjerte om, hvordan fotografiet kan bruges og påvirker os. En typisk aften forløber sådan, at aftenens gæst holder et oplæg på en times tid, og det efterfølges af en livlig og positiv dialog. Næsten alle, der har holdt oplæg i Salonen, har efterfølgende fortalt, at dialogen med medlemmerne har været særdeles givende og inspirerende for dem også.

 

I 2014 søsatte Salonen sit første udstillingsprojekt, ”I begyndelsen var lyset”. Den åbnede i Aarhus Domkirke i marts 2015 og var Salonens første forsøg på også rent konkret at arbejde med grænsefladen mellem fotografisk håndværk og kunst. 

 

Fotografisk Salon har oplevet støt stigende medlemstilgang. Medlemstallet passerede 500 i 2015. Der møder typisk 60-80 medlemmer op til hvert arrangement. Salonen appellerer først og fremmest til professionelle fotografer og kunstfotografer, men der er også fotoentusiaster og billedkunstnere blandt medlemmerne, der kommer fra det meste af Jylland. Medlemskab er gratis, hvilket kun er muligt takket være sponsorstøtte. DJ-fotografernes Ophavsretfond og Skyderiet har været uvurderlige støtter gennem årene. 

 

Fotografisk Salon er den eneste af sin art i Danmark. Den drives på frivillig basis. Bestyrelsen arbejder uden vederlag, og det samme gør vores webmaster. Desuden er medlemmerne gode til at støtte op, når der er brug for det, uanset om det er noget kreativt eller praktisk, der skal gøres for at udvikle Fotografisk Salon til en endnu bedre og mere inspirerende faktor indenfor dansk fotografi.

Bestyrelsen består af:

 

Gunner Byskov, formand

Gunner Byskov er cand mag i dansk og kunsthistorie og har været underviser på fotografuddannelsen siden 1981.

I 1994 var han med til at starte uddannelsen op på Medieskolerne i Viborg, der nu er Nordens førende uddannelsessted for professionelle fotografer.

I 2007 udgav han bogen Marinus. Karikaturtegner med kamera og arrangerede udstillinger om Marinus Kjeldgaard i både Danmark, Tyskland og Frankrig.

 

Arne Illeborg, medlem

Han har i mange år været tilknyttet organisationer og foreninger som skrivende fotograf, informationsmedarbejder og underviser.

Gennem sit arbejde har han blandt andet skullet fortælle ”den gode historie” inden for så forskellige områder som Foreningen Norden, Registrerede Revisorer, spejderarbejdet, vildmarksliv og folkekirken.

 

Jacob Rosenvinge, næstformand

Jacob er uddannet fotograf, fra Moment Fotografi A/S sept. 2012. 

Har siden sin svendeprøve været en periode hos Inhouse Fotografi og et år hos Lasse Hyldager Fotografi i Vejle. Herefter en periode som delvist selvstændig og er pr 15. maj 2015 tilbage ved Moment Fotografi.

Han har altid været drevet af lysten til at fornøje, forundre eller forarge beskuerne af sine billeder. Jacob har et svagt punkt for fotobøger, hvor der i samlingen bl.a. findes bøger signeret af Erwin Olaf og Nick Brandt.

Tina Sørensen, bestyrelsesmedlem

Tina laver grafisk arbejde i sit daglige faste job, og bruger størstedelen af sin fritid på fotoopgaver for private og for enkelte virksomheder. Hun bruger meget tid på at udvikle sig indenfor fotografiet og siden 2010 har Tina været medlem af den Aarhusianske fotoklub ISO8000, hvor hun i flere år har været en del af aktivitetsudvalget. 

Martin Esquives, webmaster

Martin er en professionel freelance fotograf som beskæftiger sig med primært portræt og produkt fotografi. Martin arbejder primært for virksomheder både i ind -og udlandet. Han er drevet af en umættelig vidensbegærlighed, denne nysgerrighed har bragt ham blandt andet til Zimbabwe i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp.