top of page

Morten Bo

Morten Bo

Leder af Fatamorgana, Danmarks eneste skole for kunstfotografi, Morten Bo havde vores fulde opmærksomhed fra det øjeblik han på én gang stærk og skrøbelig indtog scenen i Fotografisk Salon Aarhus' arrangement den 15. november.Med kroppen konstant i bevægelse og en stemmeføring, der vekslede fra det ene øjeblik at være drævende, københavnsk og monoton og det næste at eksplodere i skiftevis uhyrlige påstande, interessante pointer og bevidste provokationer, brændte han igennem med budskaber som, at fotografi er vejen til erkendelse. Monologen blev bakket op af 175 billeder taget af Fatamorganas unge, talentfulde elever. I deres billedudtryk havde de haft held til at bryde hver eneste regel i bogen for fotografisk teknik og komposition, hvilket tydeligvis frydede deres åndelige leder, Morten Bo.


Men så let slap han ikke i Aarhus. Efter pausen eksploderede dialogen med Fotografisk Salons medlemmer. Alle havde tydeligvis fået noget ud af foredraget og respekterede Morten Bo for hans holdning og integritet, men ud over mange rosende ord til ham, blev han også holdt op på sine provokationer og fulgt til dørs på sine postulater.


Alle gik berigede ud i novembernatten efter en inspirerende aften. Og det gjorde Morten Bo også selv, fortalte han senere.


Oversigt
bottom of page