top of page

Joachim Ladefoged

​Nævn en international pris for pressefotografi, der er værd at nævne, og Joachim Ladefoged har vundet den.

Han er en af landets mest succesrige fotografer med de største danske og internationale kunder, og han er en af de få fotografer, der forstår at ramme den flygtige snitflade mellem kommercielt og kunstnerisk fotografi.

En vigtig ingrediens i den proces er personlige projekter, både i form af bøger, film og udstillinger, fortalte han den tæt pakkede sal, og gav Fotografisk Salon et unikt indblik i billederne og tankerne involveret i det projekt, han er i gang med nu.

Hudløst ærlig både omkring motiverne for World Press fotograferne og sin egen kommercielle karriere gav han både inspiration og frustration til ikke mindst de unge fremmødte fotografer med ambitioner og at blive markante reportagefotografer. Han gled ikke af på noget spørgsmål fra salen og svarede konkret både på sine overvejelser omkring karriere vs. familieliv, samt de barske økonomiske vilkår på markedet for kommerciel fotografi. Vi så en lind strøm af billeder og video, og ingen gik upåvirket derfra.

Gik du glip af arrangementet? Der er håb forude: Joachim Ladefoged havde det som en fisk i vandet i Fotografisk Salon, og det er bestemt ikke udelukket, at han vender tilbage.Oversigt
bottom of page