top of page

Jan Dagø

Jan Dagø
Når man har konfronteret blodtørstige og berusede børnesoldater i Centralafrika, når man er blevet sparket i hovedet af regeringstro bøller ved Tahrir-pladsen, når man har taget billeder af så forfærdelig mishandling af mennesker, at de ikke vil have den fjerneste chance for at blive trykt i en dansk avis - hvordan kan man så på nogen mulig måde bevare den fotografiske gejst, når vandet er gået lidt over sine bredder i udkanten af Lystrup?


Jan Dagø har taget hele vejen fra uddannelse som pressefotograf i 1990 over en heftig tilværelse som freelancer, hvor han dækkede verdens brændpunkter og vandt priser i både ind- og udland, som fx World Press Award. I dag er han ansat på Morgenavisen Jyllands-Posten og tog sig, meget passende den 11. september, tid til at vise billeder i Fotografisk Salon og fortælle om alt fra kamerateknik over etik til at dele sine erfaringer om fordele og ulemper ved at være henholdsvis freelancer og fastansat. Det blev en intens og spændende aften med både smukke, spændende og til tider voldsomme, men aldrig ligegyldige billeder. Aftenen sluttede med en god og tæt dialog mellem en af Danmarks absolut bedste pressefotografer og Fotografisk Salons medlemmer.


Oversigt
bottom of page