top of page

Kulturnatten 2012


Kulturnatten 2012
Kulturnatten 2012
Kulturnatten 2012

Flere hundrede gæster kiggede indenfor i udlejningsstudiet Skyderiet på Kulturnatten, hvor Fotografisk Salon havde indbudt til at se, hvordan professionelle studiefotografer arbejder.

De fleste gæster blev hængende i flere timer, og der var da også nok at se på:

I galleri-området viste de unge fotografer fra 16-bit gruppen et udvalg af deres bedste billeder, lige fra portræt over mode til rejsereportage.

I det første af Skyderiets tre studier arbejdede madfotografen Søren Gammelmark, kendt fra blandt andet bladet Gasto og adskillige kogebøger, sammen med en unge, kvindelig foodstylist Ninna Bundgaard Christensen, som kreerede den ene appetitlige ret efter den anden, som de derefter tog lækre billeder af.

Gæsterne hørte om planlægning af den slags billeder, kamera- og lysteknik og spurgte også til tilblivelsen af de mange flotte kogebøger og blade, Søren havde lagt frem.


I det midterste, sorte studie arbejdede reklamefotografen Thomas Knoop.

Han arbejder til daglig ikke mindst for Dansk Supermarked og viste hvilket minutiøst arbejde, der lægges i produktfotografering af blanke motiver. Her kunne man først følge fotografering af først en helt blank og siden en helt sort termokande, og siden fotograferede Thomas bestik, mens han besvarede spørgsmål fra de mange, der fulgte hans arbejde.

I det sidste atelier gentog vi succesen fra sidste år. Her arbejdede modefotografen Jakob Mark tæt sammen med to unge modeller, godt bakket op af assistenten Ditte Chemnitz, stylister fra unique og Photoshopperen Henrik Wedel Sivertsen, der gav de bedste af Jakobs billeder det sidste, afgørende løft.


Oversigt
bottom of page