top of page

Rudi Hass


Rudy Hass

Det var mange års arbejde, der kulminerede, da tidligere fotografisk faglærer på Medieskolerne i Viborg, Rudy Hass, den 29. november kunne holde launch party for sin bog, "Se Her!" hos Fotografisk Salon, sekunderet af DFF.

Med undertitlen "Billedkomposition for fotografer og andre billedskabere" når bogen på sine yderst velillustrerede 500 sider langt dybere end de klassiske kompositionsregler. Som enhver fotograf ved, er det klassiske gyldne snit eksempelvis i sig selv ingen garanti for et godt billede. Rudy Hass præsenterede sin bog godt sekunderet af Ragne Sigmond, der har taget mange af bogens fornemme illustrationer. Blandt tilhørerne sad flere af de øvrige kunstfotografer, der vederlagsfrit har stillet deres billeder til rådighed for bogen og været med til at give den sin pondus.

Selvom Rudy havde medbragt kassevis af "Se her!" til at sælge ud af, var det ikke nok. Der blev hurtigt udsolgt. Måske kunne aftenen på overfladen ligne noget af det tætteste, Fotografisk Salon har været på et tupperwareparty, men det de omkring 80 fremmødte var medvirkende til var noget helt andet, nemlig lanceringen af en bog om fotografisk komposition, som vil forblive en hjørnesten i dansk fotolitteratur mange år frem i tiden.


Oversigt
bottom of page