top of page

Starbird


Starbird

Kan gåpåmod på én gang være lige på og benhårdt og samtidig mildt og tilbagelænet?


​Det kan det, når man hedder Søren Solkær Starbird (og det hedder han – det er ikke et kunstnernavn!).

Er de billeder, der skulle sikre én optagelse på en anerkendt kunstfotografskole strandet på et østeuropæisk posthus, så låner man da en bil og kører samme dag til Prag, lokaliserer billederne og afleverer dem personligt på skolen.

Når man så er færdiguddannet fotograf, men ikke har råd til et godt kamera, hvad gør man så? Laver en portrætserie af berømte fotografer - som man fotograferer med deres eget kamera. Med charme, selvtillid og farvet hår var ukuelige Søren snart en af de førende fotografer på det britiske musiktidsskrift Q og blev sendt kloden rundt for at fotografere verdens absolut største musiknavne.

Anekdoterne var mange, da Søren gæstede Fotografisk Salon, mens han viste billeder, snakkede om alt fra indisk meditation over fototeknik til forretningsplan og understregede værdien ved at holde fast ved og gennemføre sine egne projekter.

Mellem ordene var der inspiration at hente til salen, der var fyldt til sidste stol:

"Har du gnist, talent og gåpåmod, er der ingen grænser."


Oversigt
bottom of page