top of page

Galleriaften

Sæsonens sidste salonaften, d. 11. juni, stod i udstillingsstedernes tegn, og der var to oplægsholdere og omkring 30 meget lyttende gæster.


Det første indlæg stod mag. art. Maria Kappel Blegvad for. Hun er museumsinspektør på ARoS og har været kurator på den store Annika von Hausswolff udstilling: It All Ends with a New Beginning,som kan ses på ARoS indtil d. 11. august.


Med erfaring fra både ARoS, Lousiana og Arken, kunne Maria Kappel Blegvad derfor med stor vægt lukke op for de overvejelser, en kurator må igennem for at vælge både kunstneren og kunstnerens værker. Dertil kommer hele det logistiske, økonomiske og PR-mæssige benarbejde, der skal til ved enhver udstilling. Hun gennemgik også en del af Annika von Hausswolffs værker og gav salonens medlemmer lyst til at se eller gense udstillingen.


Det gibbede vist i mange af aftenens deltagere, da gæsten på den bageste række lukkede munden op. Ikke så meget fordi han talte engelsk, men fordi fotokunstneren Tom Lovelace (http://www.tomlovelace.co.uk) kunne fortælle, at Galleri Image i Aarhus er kendt og respekteret i fotografiske kredse i hans hjemby London


Tom var med Beate Cegielska, leder af det århusianske Galleri Image, der sidste år kunne fejre 35 års jubilæum. Den stille bemærkning fra London satte med få ord aftenens emne Gallerier og udstillinger ind i et perspektiv, mange fotografer drømmer om at være en del af.


Som aftenens anden oplægsholder kunne Beate Cegielska så fortælle om de overvejelser og ikke mindst det store arbejde det er at holde Nordens ældste fotografiske galleri i gang under ydmyge vilkår, med små budgetter og mange frivillige hjælpere. Et tæt internationalt netværk var en forudsætning for dette arbejde, og et blik ned over det internationale spektrum af fotografnavne, der de seneste år har udstillet på Galleri Image viser, at det lille galleri i Vestergade, Aarhus ofte er springbrædt for fotografer, før de store udstillingssteder får øje på dem.


På den måde supplerede ARos og Galleri Image hinanden på fornemste vis. Galleri Image afsøger det fotografiske område for nye talenter - og ARoS laver store solide udstillinger med dem, der er slået igennem og har bevist bæredygtigheden.


Fotografisk Salon opfordrer medlemmerne til både at besøge de nuværende fotoudstillinger på ARoS og på Galleri Image. I skal dog skynde jer lidt for at nå udstillingen i Vestergade 29 med Magdalena Bors, for den slutter d. 30. juni. Der er som nævnt længere frist på ARoS, hvor Annika von Hausswolffs billeder først tages ned efter d. 11. august.


Oversigt
bottom of page