top of page

Finn Thrane


Finn Thrane

Højskolemanden Finn Thrane var i 1985 manden bag oprettelsen af Danmarks Museum for Fotografisk Kunst i Odense, og han har løbende været aktiv dansk repræsentant for dansk fotokunst i udlandet og har således i mange år været i ekspertpanelet ved FotoFest i Houston Texas.


Finn havde ikke været i Skyderiet mange minutter, før han åbent indrømmede at have undervurderet medlemmernes niveau. Han gennemførte dog sit foredrag om fotografiets historie, og mon ikke alle tilstedeværende trods alt fik lagt et par ekstra brikker på deres viden om emnet.


Nok så interessant var, som altid, den efterfølgende diskussion. Her fik vi et sjældent indblik i, hvordan en kritiker og indkøber af fotografisk kunst tænker, hvilke overvejelser han gør sig og hvordan balancen er imellem at fokusere på det gode billede og ønsket om at støtte et ungt menneske, man tror på.


På et spørgsmål fra salen om, hvorfor fotokunst rangerer så relativt lavt i Danmark, havde Finn den pointe, at vi i Danmark mangler et mellemled, der kan skabe interesse for fotokunst: Skribenter, der kan formidle viden om og interesse for fotografiet som kunst og vel at mærke gør det, så det vinder genklang de rette steder. Finn fik vendt den velkendte floskel til, at ”nogle gange kræver et billede 1000 ord”.


Inden Finn gik på scenen med sit lodrette snit op gennem fotografiets historie fra Fox Talbot til i dag, gav Jacob fra Salonens bestyrelse et inspirerende vandret snit gennem kunstfotografiets aktuelle status, baseret på hans oplevelser på den netop overståede Paris Photo. På Salonens Facebook-side kan du se eller gense billederne fra hans præsentation.Oversigt
bottom of page