top of page

Emil Schildt


Emil Schildt

En aften i Fotografisk Salon er ofte defineret af, hvordan den ender. Aftenen med Emil Schildt endte med, at medlemmerne greb til lommerne og købte de fleste af de billeder, Emil havde taget med for at vise frem. Større kompliment fra et fotografisk forum kan man næppe opnå, men gennem sin vidende, selvironiske, bohemeagtige og kompromisløse tilgang til kunstfotografiet, havde Emil da også i timerne forinden taget salen med storm.

Under en glødende indledning om Petzvals portrætobjektiver, Acromater og Protarer mere end antydede Emil, at der ikke er meget at hente i fotoudstyr lavet senere end 1. verdenskrig - måske lige med undtagelse af Diana F plastik-kameraet, som han bruger til bryllupsopgaver.

Derefter gik vi til billederne, der havde en æstetik, der ikke lod nogen uberørt. ”Jeg kan lide, når der ingen vej er tilbage,” forklarede Emil Schildt. ”Kill you Darlings” er et af hans mantraer, og både de fotografiske negativer op til format 40x50 cm og kopier bliver mishandlet med, kaffe, vin, cigaretaske og sandpapir. Emil ser ikke sig selv som fotograf, fortalte han, men hans billeder som resultatet af en proces, der starter med et kamera og via lækkert papir og hjemmelavede emulsioner ender med et unika, der er en uopnåelig drøm for en digital fotograf.

Se mere om Emil, hans billeder og hans teknik på hjemmesiden www.emilschildt.com, eller gå ind på www.blurb.com, søg på Emil Schildt og se eller køb en af hans fotobøger.


Oversigt
bottom of page