top of page

Mingo

Mingo

”Dedikeret” er titlen på den nye portrætbog, der løfter sløret for, hvad der er den drivende kraft bag 25 af Danmarks store kunstnere inden for både skuespil, fotografi, film og teater. Mingo har lavet bogens iscenesatte portrætter, mens Jørgen Schlosser stod for teksten.


Den første del af aftenen i Fotografisk Salon gik Mingo i dybden med projektet, fortalte om tanker og teknik bag billederne og om praktikaliteter som, hvordan man skaffer syv dværge. Ikke mindst fik Salonens medlemmer saftige bag-om historier om de kendte navne, hvoraf nogle var nemmere at danse med end andre. Undervejs understregede han vigtigheden af grundig forberedelse og effekten af de små ting i billedet.


”Dedikeret” er samtidig noget, man er, når man er Mingo. Det gælder både i den fakturerbare hverdag med kunder som fx Bestseller, men i lige så høj grad omkring sine egne fotografiske projekter, hvor det erklærede mål er at få billeder optaget på et galleri. Mingo fortalte om sit arbejde med kunstnergruppen ”To ben klæder dig”, men også hvor svært det er at være kreativ og demokratisk i en gruppe på én gang.


Fotografisk Salons erklærede mål er at udforske grænsefladen mellem fotografisk håndværk og kunst, og det er i stadigt stigende omfang den måde, Mingo lever på. Faktisk forventer han på et tidspunkt udelukkende at ville arbejde med egne projekter. Hvor flydende grænsefladen mellem det kunstneriske og det kommercielle er, har Mingo oplevet, når han har vist nogle af sine kunstfotos til kunder, der har tændt så meget på dem, at de har bestilt kommercielle billeder i samme stil.Oversigt
bottom of page