top of page

Aften i Paris og Salonen


Paris IBVL--3.jpg

”Det klassiske billede vil altid være der. ” - ”De historiske fotos er stadig med.”

Jacob Rosenvinges reportage fra ParisPhoto viste den enorme variationer, årets udstillinger bød på.

Hvor den klassiske ParisPhoto i Grand Palais var stor og traditionel, men med mange eksperimenter med blandt andet indramninger, var PhotoFever klassens frække dreng, hvor der blev tænkt nyt.

Ifølge Jacob var hans oplevelse, selv efter at have været til ParisPhoto flere gange, at dagene tirsdag til mandag, hvor de var på stikkerne hver dag fra kl. 10 ikke en dag for meget.

ParisPhoto 12. – 15. nov. 2015 kan absolut anbefales.


Afsløringen af hvilke 25 fotos, der var blevet udvalgt til udstillingen I Begyndelsen var Lyset,

var efter pausen aftenens helt store samtale- og debatemne.

Central i debatten var udstillingens teologiske konsulent, Peter Ulvsgaard, sognepræst i Hadsten. Han viste, hvordan nogle bibelcitater lukkede billederne op på en dybere og mere uventet måde, end de fleste af os kunne tænke.

En opdagelse vi gerne vil drage mere nytte af, når vi går i gang med at udvikle det selvstændige bogprojekt, i tilknytning til udstillingen.


En anden ting, debatten lukkede op for var hele formidlingsideen i den kommende bog. Både ved konfirmandundervisningen og i gymnasiernes arbejdes der meget med at formidle gennem en sammenstilling af billeder og tekster. Her kunne I Begyndelsen var Lyset være en både god grundbog og inspirationskilde til elevernes eget arbejde.


Fotograf Carsten Ingemann, der også udstillede på ParisPhoto:

- Billedet står stærkest, når beskueren lægger sin egen historie ind i billedet.

Et udsagn, der understreger, hvor vigtigt det er at den enkelte læser og beskuer vejledes ind i det ’forundringsfelt’, der gerne skulle blive døren til den enkeltes personlige tolkninger af billederne.


Aftenens ca. 25 deltagere gav hinanden en god oplevelse gennem en alsidig, spændende og ikke mindst udviklende debat, der kan være med til at løfte den enkeltes kvalitet.Oversigt
bottom of page