top of page

Gils & Ingemann


150303 - Jakob Gils og Ingeman-2.jpg

Pigefotografen og pressefotografen kender om nogen grænselandet mellem det kommercielle og det kunstneriske fotografi. Aftenen startede med en hurtig jordomrejse til verdens brændpunkter, som Carsten Ingemann i sin tid som pressefotograf dækkede for Jyllands-Posten. Derefter tog Jacob Gils over og viste et udvalg af de billeder af smukke fotomodeller i lingeri og badetøj, han tidligere optog på eksotiske steder, mens han arbejdede for Schiller. Vi så et par billeder af Oddset-Janni, som han også lavede, samt flere andre reklameopgaver.


Efter en lang og succesfuld karriere på deres respektive felter, har begge de senere år valgt at udforske kunstfotografiet. Gils’ første drømme blev skudt ned under en frokost med galleriejer Michael Asbæk. Asbæk fortalte, at når man har været kommerciel fotograf og tilmed er gammel (underforstået over 35), har man ikke en chance i kunstmiljøet i Danmark. Med god hjælp fra Asbæk etablerende Gils så sit eget galleri, ”InTheGallery”, og har siden solgt sine værker både derfra og på udstillinger og gallerier fra LA til Shanghai. Han fik Carsten Ingemann i sin stald, og siden har de to umage venner rejst kloden rundt med deres billeder. En erfaring, der blev givet videre, er, at store billeder sælger bedst, at dyre billeder sælger bedre end billige - og at det koster en kvart million, hvis man vil have sin egen lille stand på Paris Photo.


Det blev til masser af underholdende historier, namedropping og snak om økonomi og alt det praktiske, der følger med livet som gallerist og i det hele taget ønsker at leve af at være kunstfotograf. Kortene blev holdt lidt tættere ind til kroppen, når medlemmerne spurgte ind til teknik og den kreative proces, men glimtvis blev der lettet på låget. Afslutningsvis blev der klappet ivrigt, og alle med interesse for fotografi, kunne gå derfra med masser af ny inspiration.


Oversigt
bottom of page