top of page

Sisse Brimberg og Cotton Coulson

For første gang i Salonens historie måtte vi flytte fra Skyderiet til et større lokale, Frøbert-auditoriet, på Journalisthøjskolen, og udstede billetter for at undgå kaos ved indgangen. Anledningen var, at vi denne aften fik besøg af den levende fotolegende fra National Geographic, Sisse Brimberg, og hendes mand Cotton Coulson, der ligeledes en årrække har været fast tilknyttet til det legendariske magasin. Billetterne blev revet væk.

Sisse og Cotton tog os med på en rejse gennem deres eget og bladets liv badet i fantastiske billeder, muntre anekdoter og refleksioner over karrieren, billederne og arbejdet frem til i dag, hvor de bor i Glasgow og sammen driver firmaet Keenpress med blandt andre National Geographic Traveller som samarbejdspartner. Turen gik fra 1960-90’erne, hvor verden var åben og midlerne uendelige og National Geographics stil var poleret, kontrolleret og ikonisk, og videre til i dag, hvor det skal gå hurtigere og man skal træde mere forsigtigt, ikke mindst når man fotograferer børn, vilde dyr eller medpassagerer i en bus for ikke at overtræde love eller etiske grænser, men hvor billederne til gengæld også må være mere rå, ærlige og direkte.

- Hvis man ikke bliver ved med at prøve, eksperimentere og ”push the envelope”, kan man ligeså godt lægge kameraerne på hylden, fastslog Sisse, som dog heller ikke var bange for at tilføje, at et godt billede ikke kun er et produkt af talent, dygtighed, snilde og energi – men også held.

Det var en aften af de sjældne, og der er grund til at takke Danmarks Journalisthøjskole for udlån af lokale og DJ:Fotograferne for den ekstrabevilling, der gjorde aftenen mulig.

150427_Sisse_01.jpg

150427_Sisse_04.jpg

150427_Sisse_05.jpg

150427_Sisse_07.jpg


Oversigt
bottom of page