top of page

Jens Honore

Picasso sad i en moden alder og tegnede på en serviet. En anden ved bordet udbrød, ”Hvor kan du dog få så meget ud af noget så enkelt?” ”Tja, det tog 40 år at komme hertil”, svarede Picasso beskedent.

Foto: © Thomas Nykrog

Jens fortæller historien, som ikke er ulig hans egen: Efter en uddannelse som reklamefotograf i Aarhus, år hos Schiller og andet, arbejder han nu med base i New York primært for medicinalindustrien. Vi snakker jobs til en million dollars stykket, hvor måske 300 reklamefotografer byder ind, en håndfuld kommer til samtale, og Jens fra Sønderborg får opgaven. Der kan være masser af mennesker involveret i opgaven og på settet, og forarbejdet har ofte varet et år. På selve dagen kommer Jens ind med sin Canon spejlrefleks med en 50mm, der næsten altid står på blænde 2.0 og så arbejder han i det naturlige lys med modellen, der ofte er en ganske almindelig casted bruger af den medicin, optagelsen handler om.

Foto: © Thomas Nykrog

Jens fortalte oplagt Fotografisk Salons medlemmer om modgang, medgang, udvikling og inspiration, og om hvordan man som fotograf sætter sig igennem som den lille brik, man er, i en stor kampagne. Jens fortalte om sit frivillige arbejde for SOS Børnebyerne og Roger Federer Foundation, og alt var naturligvis ledsaget af hans enklt komponerede billeder, hvor reklamefotografens håndværk mødte æstetikken med tydeligt afsæt i det, der oprindeligt inspirerede Jens til at blive fotograf: Malerkunsten.


Oversigt
bottom of page