top of page

Ragne Kristine Sigmond


Foto: © Nikolai Bertelsen

Vores aften med Ragne blev den første i Salonens historie, hvor der rent faktisk blev taget et billede. Ragne har de senere år malet meget lys og demonstrerede efter pausen i praksis på et af medlemmerne, hvordan hun skabte et billede med sit Olympus-kamera, et stativ og en lommelygte. Inden da havde vi set, hvordan hun med alt fra blinkende legetøjssommerfugle til 8000 lumens stavlygter maler med lys på alt fra barneansigter til fjordlandskaber med en solid understrøm af smittende kreativitet.

Aftenen begyndte med, at Ragne fortalte om sin baggrund og fascinationen for ting og materialer, som hun har arvet efter sin mor. Hun fortalte om uddannelsen til fotograf på Medieskolerne i Viborg, hvor hun desuden siden 2006 har været underviser. Det faste job sendte hende ikke i kreativ dvale: ”Den største fare for ens potentiale er, at man ikke kommer ud af sin comfort-zone”. Inspireret af sine egne to børn bruger hun materialer ude af kontekst: Emballage som tøj og skovsvampe som hatte. Hun filosoferede over, hvor vigtigt det er at turde lege, at turde prøve nyt - og for hun var ikke bleg for at indrømme, at det for i hendes tilfælde handlede om ikke længere kun at fotografer børn og kvinder, men nu også mænd.

Foto: © Thomas Nykrog


Oversigt
bottom of page