top of page

Torkil Gudnason

Tirsdag d. 22 august var igen en af de store dage i salonens historie. Torkil Gudnason, stilfærdig midtjyde fra Give, topfotograf i New York, med en karriere, der strækker sig over 40 år i verdens fotografiske hovedstad, havde indvilget i at møde en 80-90 medlemmer og fortælle om sin karriere. Det var første gang, danske fotografer havde lejlighed til at møde ham, og der var højt til loftet i auditoriet!

Han kom ikke tomhændet. Han medbragte 360 billeder og fortalte om sit samarbejde med Jean-Paul Goude og Patrick Demarchelier og Andy Warhol og rigtigt mange andre, og han viste billeder, han har lavet til Harpers Bazaar, Vogue, l’Oreal - og ikke mindst: til sig selv!

Han viste sig stadig at være den ydmyge og stille midtjyde, der beredvilligt svarede på spørgsmål, og hans billeder viste, at han er og har været en fantastisk fotograf med et usædvanligt sikkert billedblik og en evne til at gribe øjeblikket.

Det fremgik også tydeligt af hans beretninger, at han netop arbejder meget intuitivt og er i stand til at improvisere i pressede situationer - og ofte på en måde så billederne løftede sig og blev bedre end det oprindeligt planlagte.

Og så var hele aftenen et eksempel på den generøsitet, man altid møder i New York og som burde være et eksempel for alle fotografer: ingen hemmeligheder, man mødes som kolleger og deler ud af sine erfaringer. Smukt!


Oversigt
bottom of page